Med Photoshop Elements har du enorme muligheter for å forbedre bildene dine. Bildebehandlingsprogrammet har nemlig mange av de samme verktøyene for bildeforbedring som sin profesjonelle storebror, Photoshop.

Du kan enkelt justere lys, farger og kontrast så bildene dine blir langt flottere på kort tid, eller utføre avansert frilegging og for eksempel sette inn et hovedmotiv på en ny bakgrunn.

> Les også: Kom godt i gang med Photoshop Elements

Få mange flere detaljer

Som i Photoshop har Photohop Elements en innebygd raw-konverter, så du kan jobbe med raw-filer fra kameraet ditt. De inneholder rådataene fra bildebrikken i kameraet, noe som gjør at du kan få fram mange flere detaljer og bedre farger enn med vanlige jpeg-filer når du justerer bilder i Elements.

Til venstre ser vi det opprinnelige bildet, hvor skyene har brent ut og blitt helt hvite. Til høyre har vi justert raw-filen i Photoshop Elements så alle detaljene i skyene har kommet fram.

>Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

I de fem videoene under går vi gjennom alle de grunnleggende mulighetene i Photoshop Elements. Vi kommer innom de viktigste funksjonene og verktøyene, og du kan se hvordan du bruker justeringsmulighetene i raw-konverteren.

Del 1 – Oversikt

Her går vi gjennom brukergrensesnittet i Photoshop Elements. Vi ser på startmenyen og organiseringsdelen, og så ser vi på hvordan Photo Editor for justering av bildene er bygget opp med menyer, verktøy, verktøylinjer og paletter.

Del 2 – Lys, farger og kontrast

I denne videoen ser vi på de grunnleggende justeringene i menyen Enhance i Photoshop Elements. Det er her man virkelig kan gjøre bildene bedre. Vi viser deg hvordan du justerer lys, kontrast og farver. Vi får blant annet fram flere detaljer i høylysene og retter opp fargene, som her er blitt litt for varme.

Del 3 – Frilegging og lag

Photoshop Elements gir forrykende muligheter for å markere deler av bildene så man blant annet kan frilegge en forgrunn og bytte ut bakgrunnen. I denne videoen viser vi deg noen av de mange mulighetene for å markere og frilegge, og vi bruker lag til å bytte ut himmelen med en ny.

Del 4 – De viktigste verktøyene

Photoshop Elements har en rekke forskjellige verktøy som man bruker direkte på bildet, og her går vi gjennom de viktigste. Du kan blant annet se hvordan du fjerner flekker med kloningsverktøyene, og hvordan du beskjærer og retter opp en skjev horisont.

Del 5 – Raw-konverteren

I den siste videoen i grunnkurset vårt i Photoshop Elements ser vi på raw-konverteren, hvor man har de aller beste mulighetene for å forbedre bildene sine. Har du fotografert i råformat, inneholder filen nemlig mye mer informasjon enn det jpeg-bilder gjør, og det betyr at du har mye bedre justeringsmuligheter. Her kan du se hvordan du forbedrer lys, kontrast, farger og skarphet, og hvordan du kan få fram mange flere detaljer i motivene dine.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.