Photoshop er et skikkelig multiverktøy for bildebehandling. Du kan utføre alt fra grunnleggende justering av lys og farger til spinnville manipuleringer der ting eksploderer, været forandres eller kamerainnstillingene endres – alt dette ved hjelp av en mus og bildebehandlingsprogrammet.

Nå har vi laget en e-bok der vi har samlet 24 av de beste kursene i Photoshop. Med kursene blir du ikke bare bedre på å bruke programmet. Du får også mye inspirasjon om hva du kan gjøre med bildene dine, så de blir stiligere og mer spennende.

>Les også: 7 hemmeligheter som gjør deg raskere i Photoshop

I boken kan du blant annet se hvordan du kan få fram flere detaljer i raw-filene dine, og hvordan du kan fjerne forstyrrende elementer, som kabler over himmelen, i bildene dine.

Vi leker også med værforholdene når vi setter inn regn eller tåke i bildene og frisker opp solnedgangen så den blir mye mer spennende.

I et av kursene i e-boken “Bli bedre på Photoshop” gir vi den litt triste solnedgangen til venstre en skikkelig runde så den blir langt mer fargerik.

Uskarp bakgrunn i Photoshop

Hvis kamerainnstillingene ikke var helt på plass da du tok bildene, eller du ikke hadde det optimale utstyret under fotograferingen, er det hjelp å få i Photoshop, også med dette.

>Les også: Dette er de 5 viktigste Photoshop-verktøyene

I e-boken kan du blant annet se hvordan du simulerer effekten av en svært stor blenderåpning, så bakgrunnen blir ekstra uskarp og hovedmotivet kommer tydeligere fram.

I et annet kurs går vi i motsatt retning og øker dybdeskarpheten så en større del av bildet blir skarpt, noe som er spesielt nyttig når man fotograferer makromotiver.

E-boken er i pdf-format, og du kan lagre den på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.