Photoshop byr på nærmest uendelige muligheter for å forbedre og manipulere bilder. Med verktøyene og funksjonene i programmet kan du for eksempel forbedre lys, farger og skarphet eller lage imponerende manipulasjoner med flere lag med elementer.

I dette grunnkurset, som består av åtte videoer, veileder vi deg gjennom de viktigste funksjonene i programmet. Vi går gjennom brukergrensesnittet og programmets oppbygning, slik at du raskt blir kjent med de viktigste delene av Photoshop. I tillegg viser vi deg hvordan du foretar vanlige bildejusteringer, bruker lag til å kombinere flere bilder og hvordan du frilegger elementer i bildene dine.

I en av videoene ser du blant annet hvordan du kombinerer flere elementer ved hjelp av lag i Photoshop.

I bildet nedenfor viser vi for eksempel hvordan du forbedrer farger, lys, kontrast med mer. Til venstre ser du originalbildet og til høyre den justerte versjonen. Dra i linjen i midten for å se mer av de to versjonene.

Vi går også gjennom filtrene i programmet, der du blant annet kan gjøre bildene skarpere eller gjøre bakgrunnen uskarp. Vi viser deg også hvordan du fjerner flekker og andre forstyrrelser i bildene dine, og hvordan du endrer bildene dine radikalt ved hjelp av programmets kunstige intelligens.

Du får også se hvordan du legger flott tekst på bildene dine i Photoshop.

1. Grunnkurs i Photoshop – Oversikt

I denne videoen går vi gjennom strukturen i Photoshop for å gi deg oversikt over de viktigste delene og hvor i programmet de er plassert.

2. Grunnkurs i Photoshop – Justeringer

Her hjelper vi deg med grunnleggende justering av bildene dine. Du får se hvordan du justerer lys, farger, korrigerer optiske feil, fjerner støy og mye annet med gode resultater.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.