Din nettleser er utdatert! Dessverre støtter ikke dette nettstedet eldre nettlesere. Vennligst oppgrader nettleseren og forsøk igjen.
Se hvordan og når du får fantastiske bilder av månen, Melkeveien, stjernespor, nordlys og stjerneskudd i vår store e-bok om astrobilder. Du får også en kalender med himmelfenomener i 2021.
Her får du en pakke som er proppfull av innhold som hjelper deg med å ta bedre bilder i de kaldeste månedene. Du får blant annet en lommeguide med kamerainnstillinger, en oversikt over vinterens spennende fugler og en e-bok med tips. Og det er gratis for abonnenter.
Last ned e-boken vår som hjelper deg til imponerende bilder av dyr og landskap i Norden. I boken får du tips om å komme deg innpå motivene, gode råd om kamerainnstillinger og hjelp med bildebehandlingen.
Se hvordan du kommer deg innpå fuglene og få veiledning til de riktige kamerainnstillingene i den store pakken vår for fuglefotografering, hvor du blant annet får en lommeguide du kan skrive ut.
Som abonnent på Digital FOTO fortjener du en gave. Vi har laget en ny e-bok som veileder deg til flotte bilder i lav sol. Last den ned gratis her.
Digital FOTOs sjefredaktør Klaus Nygaard har vært på Island, og i denne filmen kan du se bilder og film fra den imponerende naturen.
I denne e-boken får du en rekke lærerike artikler som gjør deg i stand til å ta flotte bilder under brylluper, konfirmasjoner og andre festlige begivenheter. Vi hjelper deg med alt fra forberedelse til bildebehandling.
SPØRSMÅL: Jeg er fotoentusiast og har nettopp lest om digiscoping, altså å sette et kamera på et teleskop. Det høres spennende ut, men hvordan er bildekvaliteten? Har dere noe erfaring med det?
SPØRSMÅL: Via nevøen min har fotballklubben hans spurt om jeg vil fotografere for foreldrene og hjemmesiden til klubben under kampene til laget. Men det er ikke så lett. Jeg har et Canon EOS 80D med et 70–300 mm-objektiv samt en 18–55 mm-objektiv. Hva kan jeg gjøre med det utstyret?
SPØRSMÅL: Med jevne mellomrom fotograferer jeg på et lokalt spillested som har et stort lysanlegg og fyller salen med røyk, så man kan se lyskjeglene. Imidlertid sliter jeg veldig med å gjenskape lyseffektene slik jeg så dem med mine egne øyne. I raw-konverteringen kan lyset endre seg voldsomt ved selv de minste justeringer av hvitbalansen. Lysmannen sier til meg at de bruker LED-lys som blander lys med forskjellige farger. Jeg bruker 1/160 sekund for å unngå rystelser. Kan fargefeilene komme av den korte lukkertiden fordi lukkertiden ikke passer til blinkingen fra disse LED-diodene?
SPØRSMÅL: Når jeg fotograferer personer i sollys ute, blir ofte den ene delen av ansiktet liggende i skygge. Jeg vil gjerne ha et jevnt og pent lys på hele ansiktet. Hvordan gjør jeg det?
SPØRSMÅL: Jeg tar mange portrettbilder og vil gjerne kunne bytte fort mellom å fotografere i breddeformat og høydeformat. Jeg bruker alltid stativ, og da er det ganske innviklet å endre posisjon med et kulehode. Vet dere om en god løsning?