Med helt vanlig fotoutstyr kan du ta fantastiske bilder av nattehimmelen. Et settobjektiv, et fotostativ og et speilløst systemkamera eller speilreflekskamera er nemlig nok til å fange både Melkeveien, stjernespor og andre himmelfenomener.

Likevel må du ha kontroll på kamerainnstillingene, for de må være helt forskjellige til om du vil fotografere månen, Melkeveien eller stjernespor. Dessuten må du være klar på riktig tidspunkt.

Vi hjelper deg med begge deler i e-boken vår, hvor vi har samlet og oppdatert de beste artiklene våre om bilder av nattehimmelen.

Melkeveien blir anslått til å bestå av mellom 200 og 400 milliarder stjerner.

I boken får du konkrete tips om hvor, når og hvordan du fanger himmelens flotte fenomener, og du får inspirasjon til å få det beste ut av motivene.

De beste kamerainnstillingene for astrofoto

I en av artiklene i e-boken viser vi deg hvordan du fanger blant annet stjerneskudd, stjernespor og nordlys, og du får gode råd om innstillinger, komposisjon og de beste tidspunktene for å fotografere.

Ved å fotografere over lengre tid kan du fange flotte stjernespor når jorden kretser i sitt forhold til stjernehimmelen.

Du får også en artikkel der vi går i dybden på Melkeveien, og du kan blant annet se hvor du best fanger stjerner uten å bli forstyrret av kunstig lys fra byen.

Se også videoserien «De 10 flotteste naturfenomenene», hvor landskapsfotografen Mads Peter Iversen hjelper deg med å ta flotte bilder av blant annet nordlys og stjerner.

E-boken er full av tips om utstyr, fenomener og innstillinger som gjør deg i stand til å ta enda bedre bilder av nattehimmelen. Den er 29 sider lang og i pdf-format, så du kan lese den på smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.