Som abonnent på Digital FOTO kan du nå laste ned den nye nye e-boken vår som gjør deg klar for å ta fantastiske landskapsbilder.

Her har vi samlet de beste artiklene og kursene våre om landskap slik at du kan få inspirasjon om motiver, utstyr og nye kamerateknikker.

Du får blant annet konkrete tips om innstilling av brennvidde, program, blender og fokus så du får flott lys og helt riktig skarphet i bildene.

De beste filtrene for landskapsbilder

Vi går også gjennom hvordan du kan ta mye flottere bilder ved hjelp av filtre du skrur på objektivet.

Det er tre viktige filtre som kan gi deg bedre landskapsbilder: Polariseringsfilteret fjerner reflekser i for eksempel gress og blader og kan gi en dypere blå himmel. ND-filteret slipper igjennom mindre lys til kameraet så du kan fotografere på lange lukkertider og dermed få flotte effekter. Og til slutt har vi det graderte filteret. Det gjør at du kan få detaljer i både mørke forgrunner og lyse himler.

I e-boken går vi gjennom mulighetene med de tre fotofiltrene og viser hvordan du bruker dem.

Få inspirasjon fra en av Nordens beste landskapsfotografer

Du kan også lese intervjuet vårt med landskapsfotografen Mads Peter Iversen, som tar imponerende landskapsbilder og er blitt populær for YouTube-videoene sine.

Du kan i også oppleve videoene til Mads Peter Iversen her i Fordelssonen. I samarbeid med den dyktige fotografen har vi nemlig laget videoserien “De 10 flotteste naturfenomenene”. Her forteller han hvordan du får gode bilder av for eksempel nordlys, stjernehimmelen og i blåtimen.

Se videoserien “De 10 flotteste naturfenomenene” her.

Slik får du e-boken

I e-boken vår får du også kurs i Lightroom og Photoshop slik at landskapsbildene kan bli strålende i bildebehandlingen.

Boken er på 42 sider og i pdf-format, så du kan lese den på datamaskin, nettbrett og smarttelefon, og du kan også skrive ut boken.

For å laste ned e-boken må du abonnere på Digital FOTO og ha en profil. Når du er innlogget, klikker du på Last ned på denne siden for å se e-boken.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.