Uansett årstid kan du ta imponerende flotte landskapsbilder som viser store vidder og oser av dramatikk. Og med riktige innstillinger og utstyr har du de beste mulighetene til å ta de bildene du er ute etter.

Her har vi samlet en pakke som hjelper deg med å komme hjem med best mulig bilder fra naturen. Her kan du laste ned e-boken vår til landskapsbilder, der du blant annet kan se hvordan du jobber deg frem til det optimale bildet. I tillegg er det mange tips og inspirasjon å hente i e-boken.

Du får også tre lommeguider med enkel tilgang til gode grunninnstillinger og smarte tips til landskap, solnedganger og bilder i snø. Du kan skrive ut og klippe ut guidene og ha dem i lommeboken.

>Se også: Få kontroll på kameraets knapper og funksjoner i Kameraskolen

Nederst på denne siden kan du også se ti videoer der naturfotograf Mads Peter Iversen går gjennom de flotteste naturfenomenene og hvordan du fanger dem med kameraet.

Flotte effekter med artig program

Frem til 31. desember 2022 kan du også laste ned fullversjonen av Windows-programmet Franzis HDR Projects 6 Professional, som kan gjøre landskapsbildene dine enda mer spennende. Det krever bare at du registrerer deg hos Franzis når du installerer programmet fra denne nettsiden.

Vær oppmerksom på at programmet bare er til Windows-datamaskiner og at det opptrer med to navn. Noen steder heter det HDR Projects 2018 Professional, og andre steder heter det HDR Projects 6 Professional.

Programmet lager såkalte HDR-bilder med mange detaljer i høylys og skygger. Du kan bruke det på bare ett bilde eller med spesielle HDR-opptak som du har tatt med varierende eksponeringer.

Programmet har ferdige innstillinger som gjør det svært enkelt å få flotte resultater på kort tid. På bildet nedenfor har vi brukt en av de ferdige effektene på bildet på høyre side. Til venstre ser du originalen. Du kan dra i linjen for å se mer av de to versjonene.

Nedenfor kan du se hvordan du installerer og bruker programmet.

Slik får du fullversjonen av programmet

Last ned installasjonsfilen fra denne nettsiden. Det er en zip-fil som du må pakke ut først. Pakk den ut, og installer programmet i mappen. Under installeringen må du registrere deg. Klikk på knappen Internet. Nå åpnes det en nettleser der du fyller ut e-postadressen din og gir tillatelse til at produsenten kan sende deg nyheter. Husk å krysse av i feltet «Jeg er ikke en robot». Klikk på Send. Nå får du en e-post fra Franzis Verlag, der du klikker på >> CLICK HERE TO ACTIVATE YOUR PRODUCT <<. Nå får du en ny e-post med en bruker-ID som består av ni sifre og en registreringskode, som også er serienummeret.

Kopier user ID-en fra e-posten til installasjonsprogrammet der det står Personal user ID. Kopier deretter registreringskoden til feltet Registration code. Klikk på OK.

Når programmet er installert og starter første gangen legger du også inn registreringskoden i feltet Serial Number. Klikk deretter på Activate now.

Slik bruker du Franzis HDR Projects 6 Professional Du kan åpne et enkelt bilde ved å velge File og HDR from a single image. Velg deretter et bilde. Har du tatt bilder spesielt for HDR, der samme motiv er fanget med forskjellige eksponeringer, kan du åpne dem ved å velge File og Import exposure bracketing... Merk deretter filene og åpne dem.

Enten du bruker bare ett bilde eller HDR-opptak kan du nå velge mellom forskjellige forhåndsinnstillinger på venstre side. Når du har valgt en du liker, kan du eventuelt finjustere på høyre side.

Du lagrer ved å trykke på Ctrl + S. Klikk på Save for å lagre en kopi.

Nedenfor kan du se de ti videoene med landskapsfotograf Mads Peter Iversen.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.