Fugler er et av de mest spennende motivene i naturen, og du finner dem nesten overalt. Imidlertid kan det være utfordrende å ta gode bilder av dem.

Du skal ofte komme deg ganske nært dem, og kameraet må være stilt inn riktig så fuglene blir skarpe og lyset korrekt før de flyr videre.

Her får du en stor pakke med videoer, artikler og en lommeveiledning som hjelper deg med å komme deg tett på fuglene og ta gode bilder av dem.

Du får blant annet inspirasjon til dine egne bilder, og vi gir deg mange tips og konkrete forslag til hvordan du skal stille inn kameraet. Her kan du se hva du får i pakken.

1. Rovfugler

Vi har vært på ørnetur i Trøndelag, hvor det blant annet handlet om kongeørn, hønsehauk, havørn og andre spennende fugler. Det resulterte i både en stor veiledning og en video som du får i pakken.

2. På fuglejakt

I denne veiledningen kan du se hvordan du kommer deg innpå de flyvende motivene og fanger dem best i hagen, ute i naturen og i flukt. Du får også oversikt over fotogene fugler du kan fotografere akkurat nå.

Som abonnent kan du gratis laste ned vår e-bok om flotte landskapsbilder.

3. Følg naturfotografen en hel dag

Gjennom 12 episoder kan du følge naturfotografen Morten Hilmer når han fotograferer fugler, i sesong 2 av videoserien «Seasons». Her forteller han blant annet om utstyret sitt og kamerainnstillingene sine.

Du kan se enda flere avsnitt fra videoserien «Seasons» her.

4. Lommeguide til fuglefotografering

Med denne veiledningen får du oversikt over gode kamerainnstillinger til både stillestående fugler og fugler i flukt. Du får også en liste med tips du kan bruke når du fotograferer. Klipp ut guiden, brett den sammen og legg den i fotovesken eller lommeboken, så du alltid har den med og kan sjekke kamerainnstillinger og få gode råd.

Få kontroll på kamerainnstillingene i e-boken vår – gratis for abonnenter.

Du laster ned pakken til datamaskinen din i flere deler, så hver fil ikke tar opp så mye plass. Når du har lastet ned filene, kan du se videoene og lese veiledningene når du ikke er på nett.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.