I tredje sesong av videoserien Seasons drar naturfotografen Morten Hilmer til de finske skoger for å fotografere landskap og noen av Nordens ville dyr.

Denne sesongen består av 12 avsnitt, og i de første kaster han seg over de flotte landskapene i skogene ved byen Kuhmo øst i Finland, nær grensen til Russland.

Morten forteller om fotoutstyret han har tatt med, og så setter han i gang med å ta landskapsbilder i skogen.

Her deler han blant annet komposisjonstipsene sine med oss, og du kan se hvordan han stiller inn kameraet for en perfekt eksponering.

Deretter kaster Morten seg ut i å ta bilder av bekker med lange lukkertider, og du kan se hvordan han finner fram til den perfekte lukkertiden.

Den handler imidlertid ikke bare om landskap, men Morten vil også fange noen av de ville dyrene i området. Det vil han gjøre fra et fotoskjul, og i avsnitt 9, 10 og 11 kan du se når han fotograferer både jerv og bjørner.

I siste avsnitt viser Morten fram noen av de flotte droneopptakene sine, og du kan se noen av de beste bildene han fikk tatt i Finland.

I Sesong 1 var Morten Hilmer i Norge for å fotografere moskusokser om vinteren, og i Sesong 2 dro han til Bulbjerg i Danmark for å fotografere fugler om våren. Nå går altså turen til de finske skoger om sommeren.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.