Motivkortene våre har vært ekstremt populære, og her får du ti nye kort med tips og innstillinger som du alltid kan ha med i lommen.

Hvert kort handler om en spesiell motivtype, og du kan lese om hvordan du best angriper motivet. Du kan også se hvilket utstyr du trenger, og du får våre anbefalinger til innstilling av blenderåpning, ISO-verdi og lukkertid som du kan ta utgangspunkt i.

Last ned e-boken som hjelper deg med å ta bedre bilder med mobilen.

Vi har laget motivkortene slik at du kan se dem på smarttelefonen uten å måtte bla, zoome inn og ut og sveipe.

Du kan altså enkelt lagre samlingen med motivkort på mobilen din, slik at du alltid har dem med i lommen. Du kan også lagre og se dem på nettbrettet eller datamaskinen og skrive dem ut.

Du laster ned motivkortene ved å klikke på den grønne knappen ved hvert motivkort.

Last ned våre tidligere motivkort her.

Slik lagrer du motivkortene dine på iPhone

Motivkortene er tilpasset mobilskjermen, og du kan raskt lagre kortene slik at de er lett tilgjengelige.

På en iPhone anbefaler vi å lagre motivkortene i Apples egen app Bøker. I appens bibliotek kan du opprette en mappe eller en samling til motivkortene dine. Vil du lagre et motivkort i Bøker, laster du ned motivkortet via Safari til mobilen, der du klikker på ikonet med en eske og en pil som peker oppover. Velg deretter Bøker for å lagre motivkortet i appens bibliotek. Oppretter du en samling til motivkort, kan du deretter flytte kortet over til den.

Slik lagrer du motivkortene på en Android-mobil

På en Android-mobil lagres motivkortet vanligvis i mappen Nedlastinger når du har lastet det ned i Fordelssonen på mobilen. Du kan få tilgang til filene med filbehandlingsappen som fulgte med mobilen, eller du kan bruke appen Files by Google, som du laster ned her.

I blant annet Files by Google kan du også flytte motivkortene til en annen mappe. Android-mobilen din vil vanligvis ha en medfølgende leser til PDF-filer, og ellers kan du bruke Adobe Acrobat Reader, som du kan laste ned her.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.