Noen motiver er så imponerende at det er fort gjort å tenke at det bare er profesjonelle fotografer som klarer å fange dem. Du kan imidlertid ta flotte bilder av noen av de flotteste fenomenene med helt vanlig kamerautstyr. Det krever bare at du vet hvor og når disse oppstår, og at du kjenner til noen helt spesielle kamerainnstillinger og teknikker.

Se også: Last ned guiden vår til kameraets grunnleggende innstillinger

Kryss av på listen din

I e-boken har vi samlet artikler om motivene vi fotografer drømmer om å få i boks, men kanskje ikke har fått krysset av på listen ennå. Vi veileder deg til å finne motivene, hjelper deg med smart utstyr og gir deg inspirasjon til komposisjon, og vi viser nøyaktig hvordan du stiller inn kameraet best. I e-boken går vi gjennom motivene nedenfor.

Melkeveien

Tidligere var det umulig å fange båndet av stjerner med vanlig utstyr, men i dag er kameraene blitt så lysfølsomme at dette nå er innenfor rekkevidde. Vi viser hvor og når du finner Melkeveien samt teknikken som gir skarpe bilder.

Lyn

Man skulle kanskje tro at det må veldig mye flaks til for å fange et lyn, men faktisk kan en oversett funksjon i kameraet hjelpe deg. Den viser vi deg selvsagt i e-boken, hvor du også får tips om gode steder å stå, komposisjon og kamerainnstillinger.

Nordlys

Nordlys er et av naturens flotteste fenomener. Vi hjelper deg med å finne det, og vi veileder deg også til riktig fotoutstyr. Du får også de spesielle kamerainnstillingene du trenger for å ta flotte bilder av det dansende lyset.

Stjernespor

Med helt vanlig kamerautstyr kan du ta fantastiske bilder der stjernene trekker spor etter seg. Det krever imidlertid spesielle teknikker, og vi viser deg både den enkle og den mer presise. Du får også vite hvor og når du fanger stjernespor best.

E-boken er i pdf-format, så du kan lagre den på PC, smarttelefon og nettbrett, og du kan også skrive den ut.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.