Med motivkort er fotohjelpen aldri lenger unna enn mobilen. Kortene gir deg instrukser til konkrete motiver slik at du vet hvilket utstyr du skal bruke og hva du skal gjøre.

Vi har laget motivkortene slik at du kan bruke dem på mobilen uten å måtte bla, zoome og sveipe rundt i dokumentene. Alt er samlet i ett skjermbilde, der du blant annet får våre anbefalinger om blenderåpning, lukkertid og ISO-verdi – enkelt og greit.

>Bli bedre kjent med kameraet ditt i videoserien Kameraskolen

Du kan altså enkelt lagre samlingen av motivkort på mobilen slik at du alltid har dem med deg. Du kan naturligvis også lagre og se dem på nettbrettet eller datamaskinen, eller du kan skrive dem ut.

Du laster ned motivkortene ved å klikke på den grønne knappen ved hvert motivkort. Heretter vil vi løpende legge til nye kort som du kan lagre i samlingen din.

Slik lagrer du motivkortene dine på iPhone

Motivkortene er tilpasset mobilskjermen og du kan raskt lagre kortene slik at de er lett tilgjengelige.

På en iPhone anbefaler vi å lagre motivkortene i Apples egen app Bøker. I appens bibliotek kan du opprette en mappe eller en samling til motivkortene dine. Vil du lagre et motivkort i Bøker, laster du ned motivkortet via Safari til mobilen, der du klikker på ikonet med en eske og en pil som peker oppover. Velg deretter Bøker for å lagre motivkortet i appens bibliotek. Oppretter du en samling til motivkort, kan du deretter flytte kortet dit.

Slik lagrer du motivkortene på en Android-mobil

På en Android-mobil lagres motivkortet vanligvis i mappen Nedlastinger når du har lastet det ned i Fordelssonen på mobilen. Du kan få tilgang til filene med appen for filbehandling som fulgte med mobilen eller du kan bruke appen Files by Google, som du kan laste ned her.

I blant annet Files by Google kan du også flytte motivkortene til en annen mappe. Android-mobilen din vil vanligvis ha en medfølgende leser til PDF-filer, og ellers kan du bruke Adobe Acrobat Reader, som du kan laste ned her.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.