Noe av det verste som finnes, er å komme hjem med fulle minnekort og oppdage at en stor andel av bildene er uskarpe.

På disse sidene har vi samlet en pakke som ikke bare gjør deg i stand til å ta skarpere bilder, men også å få enda flere bilder med helt riktig fokus.

Du får fem videoer og to veiledninger om kameraets autofokus. I to helt nye videoer kan du blant annet se hvordan du bruker fokuspunktene i kameraet og bruker en av de største forbedringene autofokus har fått på mange år.

Vi snakker om funksjonen øyefokus, som har gjort at du kan fotografere på en helt annen måte enn før. I stort sett alle bilder av personer er det viktig at skarpheten ligger på et øye, og nå kan kameraene finne øyne i et motiv og sørge for at de blir helt skarpe i bildet.

>Last ned e-boken vår for flottere landskapsbilder her.

Uten øyefokus må du velge et fokuspunkt og konsentrere deg om hele tiden å holde det på øyet, men med øyefokus trenger du bare å konsentrere deg om komposisjonen og trykke på knappen når du vil ta et bilde. Kameraet sørger nemlig for at øyet er i fokus, uansett hvor i bilderammen personen befinner seg.

Gratis pakke for abonnenter

I de første autofokuskameraene var det ett fokuspunkt som var plassert i midten. I dag kan du få et systemkamera med over 5000 fokuspunkter som dekker nesten hele bildeflaten. De beste modellene kan finne motiver i bevegelse, låse seg fast på dem og holde dem skarpe så lenge de er i søkeren.

>Les også: Derfor er et 50 mm-objektiv din nye bestevenn

Under kan du se de fem videoene og laste ned de to veiledningene med tips for å ta skarpere bilder. Du kan også laste ned hele pakken med film og guider som en samlet zip-fil, så du kan lagre alt på datamaskinen din.

Pakken er gratis for abonnenter på Digital FOTO. Har du ikke abonnement, kan du få ett nummer av Digital FOTO samt full tilgang til Fordelssonen for bare 29 kroner her.

Du kan også kjøpe pakken for 299 kroner her.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.