Nye speilløse systemkameraer er utrolig avanserte og fulle av innstillingsmuligheter, og når du har kontroll på disse tar du enda bedre bilder.

Derfor har vi laget videoserien Kameraskolen, der vi går gjennom knapper og funksjoner i kameraet slik at du blir godt kjent med dem og får mest mulig ut av kameraet ditt.

Kameraskolen er inndelt i moduler med hvert sitt overordnede tema. Nå får du de fire siste modulene, og så er Kameraskolen komplett.

De fire modulene består av 19 nye leksjoner, der du blant annet lærer hvordan du gjør kameraet personlig slik at du raskt kan velge bestemte innstillinger, og vi går også gjennom video- og blitsinnstillinger.

Hele kurset består av ni moduler med totalt 58 leksjoner, og i videoene går vi gjennom funksjoner og knapper på forskjellige kameramerker, så det er noe for alle.

Se alle leksjonene i Kameraskolen her

Nedenfor kan du se hva du får i de nye modulene.

Dette får du i Modul 6

Her handler det om kameraets fargegjengivelse, og vi går blant annet gjennom innstilling av hvitbalanse, bildestiler og effekter.

Se de fire leksjonene i Modul 6 her

Dette får du i Modul 7

I fem leksjoner kan du se hvordan du kan brukertilpasse kameraet slik at det passer til deg og slik at du kan betjene det raskere. Se hvordan du programmerer knapper, lager egne programmer og menyer og f.eks. tilpasser kameralydene.

Se de fem leksjonene i Modul 7 her

Dette får du i Modul 8

Her går vi gjennom fem leksjoner med funksjoner som fremføringsmetode – altså hvor mange bilder kameraet tar i sekundet, lukkertyper, bildestabilisering og mye annet.

Se de fem leksjonene i Modul 8 her

Dette får du i Modul 9

I den siste modulen i Kameraskolen kan du lære om kameraets blitsinnstillinger, hvor du blant annet kan se hvordan du øker og reduserer blitsstyrken, og vi går også gjennom de viktigste innstillingene til filming.

Se de fem leksjonene i Modul 9 her

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.