Her får du fem nye motivkort du kan legge til i samlingen din. Hvert kort handler om et bestemt motiv, og du får tips og anbefalingene våre om grunninnstillinger du kan ta utgangspunkt i for blant annet blender, lukkertid og ISO-verdi.

Last ned alle motivkortene her

Motivkortene er i PDF-format og tilpasset visning på telefonen, så du trenger ikke zoome eller bla for å lese tekstene. Du kan så klart bruke motivkortene på nettbrett og datamaskin også, og du kan skrive dem ut.

Slik lagrer du motivkortene på iPhone

Motivkortene er tilpasset mobilskjermen, og du kan raskt lagre kortene slik at de er lett tilgjengelige.

På iPhone anbefaler vi å lagre motivkortene i Apples egen app Bøker. I appens bibliotek kan du opprette en mappe eller en samling til motivkortene dine. Vil du lagre et motivkort i Bøker, laster du ned motivkortet via Safari til mobilen, der du klikker på ikonet med en eske og en pil som peker oppover. Velg deretter Bøker for å lagre motivkortet i appens bibliotek. Oppretter du en samling til motivkort, kan du deretter flytte kortet over til den.

Slik lagrer du motivkortene på en Android-mobil

På en Android-mobil lagres motivkortet vanligvis i mappen Nedlastinger når du har lastet det ned i Fordelssonen på mobilen. Du kan få tilgang til filene med filbehandlingsappen som fulgte med mobilen, eller du kan bruke appen Files by Google, som du laster ned her.

I blant annet Files by Google kan du også flytte motivkortene til en annen mappe. Android-mobilen din vil vanligvis ha en medfølgende leser til pdf-filer, og ellers kan du bruke Adobe Acrobat Reader, som du kan laste ned her.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.