Speilløse kameraer og speilreflekskameraer byr på mange innstillingsmuligheter som du kan tilpasse til motivene dine, og i vår store videoserie Kameraskolen hjelper vi deg med å få det beste ut av kameraet. Vi går gjennom alle de viktige innstillingene, og nå får du 24 nye videoer som gjør deg til en enda bedre fotograf.

Videoene er inndelt i moduler, og her får du tre nye moduler der vi går gjennom kameraets opptaksprogrammer, eksponeringsinnstillinger og autofokus, slik at du kan få mer opplyste bilder med nøyaktig det uttrykket du vil ha frem, og hvor også skarpheten ligger perfekt. Hver modul består av en rekke leksjoner der vi viser hvordan de enkelte funksjonene brukes og hvordan du justerer dem.

I videoene går vi gjennom funksjonene på seks forskjellige kameramerker, så det er noe for alle. Nedenfor kan du klikke deg inn på de tre nye modulene i Kameraskolen.

Se videoene i Modul 1 og Modul 2 her

Dette får du i Modul 3

I de sju videoene i Modul 3 kan du se hva de forskjellige punktene på programhjulet brukes til og når du bør velge de forskjellige kameraprogrammene. Det har nemlig litt å si hvilke programmer du bruker til f.eks. sport og portretter.

Se de sju leksjonene i Modul 3 her

Dette får du i modul 4

I ni videoer går vi gjennom funksjonene som påvirker eksponeringen din og det uttrykket du får frem i bildene dine. Du lærer blant annet om blenderåpning, lukkertid og ISO-verdi og hvordan du får enda bedre kontroll over lyset i bildene.

Se de ni leksjonene i Modul 4 her

Dette får du i Modul 5

I Modul 5 går vi gjennom kameraets autofokusinnstillinger i åtte leksjoner. Du kan blant annet se når du bør bruke de forskjellige funksjonene for å få perfekt skarphet.

Se de åtte leksjonene i Modul 5 her

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.