Etter hvert som du bruker datamaskinen, kan den bli tregere enn den var i utgangspunktet. Programmer du ikke lenger bruker eller som har sneket seg inn på datamaskinen, gamle oppføringer i operativsystemet med mer kan gjøre datamaskinen tregere. Derfor har vi satt sammen en pakke med programvare som renser datamaskinen og beskytter mot virus.

Blant disse er Ashampoo Registry Cleaner 2, som kan hjelpe deg med å rydde opp i Windows-registeret, og Ashampoo UnInstaller 11, som hjelper deg med å fjerne ubrukte programmer på en Windows-maskin. Du finner også gratisprogrammet Avira Free Security til både Windows og Mac, som inkluderer antivirus, og du kan laste ned gratisprogrammet Malwarebytes AdwCleaner, som fjerner uønsket reklameprogramvare på Windows-maskiner.

Ashampoo Registry Cleaner 2

Dette programmet skanner det såkalte registeret i Windows for ødelagte og overflødige oppføringer og kan slette og reparere det for å forhindre problemer. Dette gjør datamaskinen raskere og mer stabil.

Ashampoo Registry Cleaner 2

Operativsystem: Windows

Fullversjon uten utløpsdato

Med fullversjonen av Ashampoo Registry Cleaner 2 kan du rydde opp i Windows-registeret. Dette kan gjøre datamaskinen raskere og mer stabil. Programmet, som opprinnelig kostet 149 kroner, kan bare brukes på Windows-maskiner.

Ashampoo UnInstaller 11

Dette programmet gjør det enkelt å rydde opp på datamaskinen og slette programmer du ikke bruker.

Ashampoo UnInstaller 11

Operativsystem: Windows

Fullversjon uten utløpsdato

Du sletter enkelt programmer du ikke lenger trenger med Ashampoo UnInstaller 11 til Windows-maskiner. Du kan slette flere programmer samtidig, og Ashampoo UnInstaller 11 kan følge med på ny programvare som du installerer og registrerer, slik at den kan utføre en nøyaktig sletting senere. Programmet, som opprinnelig kostet 349 kroner, kan utføre en dyp sletting for å sikre at så mye som mulig blir fjernet når du avinstallerer.

Avira Free Security

Dette programmet fra tyske Avira er et av de mest anerkjente gratis sikkerhetsprogrammene. Her får du antivirus, slik at du for eksempel kan skanne datamaskinen for trusler. Programmet kan også skanne etter andre problemer.

Avira Free Security

Operativsystem: Windows & macOS

Gratisprogram

Programmet finnes i versjoner for både Windows- og Mac-datamaskiner.

Malwarebytes AdwCleaner

Dette lille programmet til Windows-maskiner finner og fjerner adware, slik at du slipper avbrudd.

Malwarebytes AdwCleaner

Operativsystem: Windows

Gratisprogram

Med AdwCleaner er Windows-PC-en din beskyttet mot irriterende adware som kan snike seg inn på datamaskinen. Dette er ikke bare irriterende, men kan også gjøre datamaskinen tregere.

Du trenger ikke å installere programmet. Det er bare å dobbeltklikke på den nedlastede filen og starte en skanning ved å klikke på Scan now. Deretter får du opp en liste over filene programmet har funnet. Her kan du velge hvilke du vil sette i karantene. Deretter kan du slette dem.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.