Batteriet holder i opptil 20 minutter, og det er mye i FPV-verdenen.

3 raske om DJI FPV Combo

Toppfarten er 140 kilometer i timen i Manual Mode, og dronen kan akselerere fra 0–100 på to sekunder.

Vi kunne utføre de villeste manøvrer med dronen, men med et trykk på en knapp vender den hjem til utgangspunktet og lander selv.

For å støtte de rå opptaksvinklene er kameragimbalen bare støttet i én retning. Resten blir fikset av god elektronisk stabilisering.

FPV står for First Person View og er en sjanger med fokus på fart og opplevelsen av å se gjennom dronekameraet med et par tilhørende briller. Det er første gang DJI har laget en FPV-drone, og de har klart å lage en god hybrid av en FPV og en tradisjonell drone. FPV er normalt for bygg selv-folket, som kjøper og setter sammen deler, men fra DJI får du en ferdig løsning. DJI tilbyr også høyere sikkerhet på FPV-flyvning i form av velfungerende gps, hindersensorer, fartspilot og en effektiv nødbrems. Også forbindelsen til brillene og bildekvaliteten i disse løfter DJI høyt opp over alt annet.

I tilstanden Normal oppførte dronen seg veldig kontrollert som enhver annen fra DJI. Når vi for eksempel slapp styrespakene i den vellykkede fjernkontrollen, sto dronen helt stille i luften. I Sport føk toppfarten opp på 100 kilometer i timen, og dronen kan krenge cirka 45 grader til sidene. Vi hadde fortsatt full kontroll takket være gps, men sensorene skrudde seg av. I Manual får du full FPV-opplevelse. Her kan dronen fly i alle tenkelige retninger, loope og rulle til siden. Du har ingen hjelpemidler, og disiplinen er så utfordrende at det krever mange timer med øving i den tilhørende simulator-appen for å unngå styrt.

Kameradelen er ikke den viktigste i FPV-sjangeren, og det er merkbart. Riktig nok filmer DJI FPV i 4K, men kontrasten er kraftig, så detaljer i mørke områder forsvinner ofte. Det blir noe bedre med innstillingen D-Cinelike, hvor du kan løfte skygger og optimere fargene i videoredigeringen. Fotodelen er helt uambisiøs. Her henter kameraet bare et bilde på 8,3 megapiksler fra videoopptakene, og bildekvaliteten er et godt stykke unna nåtidens smarttelefonstandard.

Dette endrer likevel ikke på at du kan ta opp unike videoer av action, suse opp og ned skråninger, utføre stunt og ha det veldig gøy. Er du en førstegangskjøper eller legger vekt på foto, bør du imidlertid gå for Mavic-serien.

PRIS 14 990 kroner

Dette syntes vi etter …

1,5 time: Oppdatering å firmware tok mer tid enn forventet.

1 dag: FPV-brillene er forrykende, og vi blir nesten ikke «reisesyke».

1 uke: Fotokvaliteten er lav, men flyvningene er utrolig underholdende.

Dommen

+

En vellykket hybrid som gjør FPV-flyvning tilgjengelig for alle.

Kvaliteten på brillene og signalet til dronen er markedets beste.

Stort utvalg av ekstrautstyr og reservedeler.

Alt er velkonstruert og oser av kvalitet.

Fotokvaliteten er langt unna Mavic 2 Pro.

KARAKTER

9,0

Spesifikasjoner

4K video

8,3 megapiksler

15 mm brennvidde

795 gram

Nærmeste konkurrent

iFlight BumbleBee HD + GoPro-kamera og briller Ikke testet enda

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.