Sensorer i alle retninger hindrer kollisjoner og fall.

3 kjappe om DJI Mavic 3 Pro

Vi fikk 33 minutters flytid per batteri. Vanligvis har vi ligget på 34–35 minutter med Mavic 3.

Alle opptak blir helt stabile selv med telekameraet, som tilsvarer 7x zoom.

Du kan filme i opptil ti bit med rundt én milliard fargenyanser.

Den store Four Thirds-brikken og ekstrakameraet på 162 mm gjorde at vi straks gikk til innkjøp av den første dronen i Mavic 3-serien. Nå får DJI oss igjen til å trekke bankkortet med et smil. Det skyldes først og fremst det nye tredje kameraet, som med en brennvidde på 70 mm legger seg akkurat mellom vidvinkelen og den tidvis litt for sterke telen. Det nye kameraet har en mindre bildebrikke på 1/1,3 tommer, så bildekvaliteten er ikke på nivå med hovedkameraets Four Thirds-bildebrikke, men den er god til det meste. Brennvidden gir også flott og karakteristisk komprimering mellom for- og bakgrunn.

Det nye kameraet er altså hovedattraksjonen, for omtrent alt annet er likt som på opprinnelige Mavic 3, inkludert batterier og selve konstruksjonen. Derfor ble vi litt overrasket da vi så nærmere på opptakene vi fikk da vi brukte teleobjektivet på 166 mm. DJI sier riktignok at brennvidden er fire millimeter større, og lysstyrken har gått fra F4.4 til F3.4, men bildekvaliteten er ikke nevnt. Opptakene våre viser stor forskjell. Detaljnivået blir vesentlig bedre med den nye modellen.

Fjernkontroll med innebygd skjerm følger med som standard, og det er en fornøyelse å fly uten å bruke telefonen. Det er raskere og enklere, og den medfølgende DJI RC er god til prisen. Skjermen har bare 700 nits, så du kan få problemer i direkte sollys, men det er fortsatt bedre enn telefonen, som kan bli mørkere i høye temperaturer.

Mavic 3 Pro er fullpakket med funksjoner som aktiv sporing, hyperlapse, automatisk panorama og muligheten til å programmere flyvninger så du kan bruke dem om og om igjen. Dronen veier imidlertid over 900 gram og ligger godt over kravet for A2-sertifikat for flyvning. Dette krever både egentrening, kurs og avlagt eksamen på en trafikkstasjon. Vi i redaksjonen har heldigvis et slikt sertifikat og flyr nå med større glede enn noensinne.

PRIS

20 999 kr

Dette syntes vi etter …

2 timer: 33 minutters flytid med første batteri er godkjent.

2 dager: Det nye kameraet gir opptakene et helt nytt uttrykk.

7 dager: Er generelt en større oppgradering enn forventet.

DOMMEN

+

Den klart beste dronen til entusiaster i salg nå.

Det nye kameraet og den bedre telen er verdt pengene.

Bedre flytid per batteri enn fryktet.

-

Er ingen lettvekter, så A2-sertifikat er et krav.

Den medfølgende fjernkontrollen er vanskelig å lese i sollys.

KARAKTER

9,4

Spesifikasjoner

20,0 megapiksler

5,1K-videooppløsning

43 min batteritid

958 gram

Nærmeste konkurrent

DJI Mavic 3

Testopptak