Det flotte reisestativet er laget av stabil karbon og gir svært høy kvalitet til prisen.

2 kjappe om Heipi Travel Tripod W28

Den tradisjonelle midtstangen er erstattet av ikke mindre enn tre stenger.

Den har integrert holder til telefonen og en krok til fotovesken.

I 2020 anmeldte vi begeistret Peak Designs revolusjonerende reisestativ. Helt siden da har vi ventet spent på et mottrekk, og nå er Travel Tripod W28 et overraskende alternativ. Overraskende fordi det ikke kommer fra en av de store produsentene, men fra en kinesisk ingeniør og amatørfotograf.

James Ban har nemlig utviklet et reisestativ som minner litt om Peak Designs, men det er likevel noe helt eget. Heipi har sagt farvel til den vanlige midtstangen og laget tre stenger som smyger seg vakkert mellom stativets tre ben. Tre stenger gjør stativet mer stabilt enn én, og til tross for lav vekt er stativet godkjent til å tåle 25 kilo, mens Peak Design bare tar 9,1. De færreste bruker så tungt utstyr, men det sier noe om stativets generelle stabilitet. Kameraet vårt med tung tele sto også svært trygt i den myke sjøkanten.

Det innebygde kulehodet er relativt stort og svært stabilt. En flott klikkfunksjon ved hver tiende grad gjør det mulig å ta presise panoramabilder. Det kan ikke Peak Design. Hodet gjør Heipi Travel Tripod fem centimeter lengre enn konkurrenten, men det demonteres enkelt til transport, og i omkrets er Heipi mest kompakt.

Stativet kan demonteres slik at du får tre stativer i ett. De tre slanke bena som erstatter den klassiske midtstangen, kan nemlig fungere som ben på sitt eget lille stativ som senker kameraet helt ned mot bakken, noe vi raskt ble avhengige av.

Kvalitetsmessig ligger bare låsene på stativets vanlige ben litt under det ellers svært høye nivået uten å være problematiske, og til prisen vil vi ikke nøle med å kalle Heipi det beste kjøpet i sjangeren.

PRIS

3320 kr

DOMMEN

+

Nyskapende og funksjonelt.

Høy kvalitet.

Svært kompakt, men stabilt.

Veldig godt kjøp.

-

Låsene på bena er litt trege.

KARAKTER

9,2

Spesifikasjoner

1,4 kilo

25 kilo belastning

44 cm høyde (sammenslått)

150 cm høyde (utslått)