Bæresystemet er bygd opp rundt en ramme av lett og robust aluminium, og de kraftige glidelåsene har gummitetting.

To kjappe om NYA-EVO Fjord 60-C ECONYL

Ryggsekken er vevd av 100 prosent resirkulert nylon. Det kraftige materialet er plastbelagt på innsiden og har et vannavstøtende belegg på utsiden.

Foran og på sidene er det reimer til å feste f.eks. fotostativ, isøks, gåstaver og ski. Et medfølgende nett kan festes foran og brukes til å oppbevare f.eks. hjelm eller truger.

Fjord 60-C er den største fotoryggsekken fra NYA-EVO, og betegnelsen ECONYL angir at den med fokus på miljøet er produsert av resirkulert materiale. Materialet er betydelig kraftigere og mer vannavstøtende enn vi har opplevd med tidligere NYA-EVO-modeller – og de var også ganske robuste. Det følger også med et regntrekk hvis været for alvor blir ekstremt.

I utgangspunktet rommer Fjord 60-C 40 liter, men dette kan utvides til hele 60 liter. 60-C kjøpes uten kamerainnsatser og fungerer derfor først som en helt vanlig ryggsekk. For å få plass til fotoutstyr må du også kjøpe innsatser. Vi testet Fjord 60-C med den største typen, RCI-L, til 899 kroner. Da ender vi opp med en totalpris på 5098 kroner. Innsatsene finnes også i mindre versjoner til 549 og 699 kroner.

I den store innsatsen, som opptar 60 prosent av plassen, fikk vi plass til tre speilløse systemkameraer, et 24–70 mm objektiv, en 70–200 mm zoom og fire mindre objektiver. Øverst i ryggsekken er det et eget rom med rullelokk, der du kan ha en jakke. Under er det et stort rom til mer klær og personlige ting, og nederst i det største rommet plasseres kamerainnsatsen med tilgang fra baksiden. Dessverre er det ikke rask tilgang til kameraet fra siden. En stor frontlomme har plass til en bærbar pc på 16 tommer og f.eks. en tynn genser.

Skulderstropper, hoftebelte og rygg er svært godt polstret. Selv med tungt utstyr er 60-C svært behagelig å bære. Du får god ryggventilasjon, og du kan f.eks. regulere høyden i forhold til rygglengden. Hoftebeltet kan demonteres raskt hvis du ikke vil bruke det. Et håndtak på siden gjør det også mulig å bære ryggsekken som en koffert.

PRIS

4199 kr

Dette syntes vi etter …

10 minutter: God balanse mellom ergonomi og romslighet.

7 dager: De kraftige materialene gjør 60-C perfekt til nordiske forhold.

Dommen

+

Svært romslig ryggsekk med god ergonomi.

Ekstra robust og vannavstøtende materiale.

Gode glidelåser med tetting.

Ingen tilgang til kamera fra siden.

Høy pris.

KARAKTER

9,2

Spesifikasjoner

60 liter

2,4 kilo

34 x 70 x 32 cm

12 lommer