En vindhette er inkludert for effektivt å eliminere vindstøy når det blåser.

2 kjappe om Sony ECM-M1

Du slipper å ha kabler hengende, for lyden overføres via blitsskoen. Det er også her mikrofonen får strøm.

ECM-M1 er støv- og fuktbestandig og er festet i et fleksibelt oppheng for å minimere vibrasjonsstøy.

Denne lille mikrofonen til Sonys speilløse systemkameraer er banebrytende. Med et hjul på baksiden kan den stilles inn i åtte ulike moduser, avhengig av hvor du ønsker å fange lyd fra. Dette er helt nytt og fungerer overraskende bra.

Blant de åtte modusene er det tre som først og fremst fanger opp lyd foran kameraet. De plukker opp lyd i ulike vinkler fra for eksempel en eller flere personer. Lyd bakfra og fra sidene kommer med, men er kraftig dempet. Mikrofonen kan også stilles inn til lyd bakfra så det først og fremst er fotografens stemme som høres, eller til to moduser der lyden fanges opp både bakfra og forfra, noe som er nyttig ved intervjuer. Du kan også ta opp hele veien rundt og i stereo.

Lydkvaliteten er betydelig bedre enn med den innebygde mikrofonen i A7 IV, som vi testet mikrofonen på. Det blir mer dybde og mindre støy. Og selvfølgelig gir de mange modusene deg langt flere valgmuligheter.

Det finnes to støyfiltre. Det ene er et low-cut-filter som fjerner dype lyder, men vi opplevde også at lyden av stemmer ble spinklere. Det andre er et digitalt støyfilter. Når vi slo på en vifte, dempet det effektivt støyen fra viften uten å forringe stemmen.

Mikrofonen kan brukes med mange av Sonys speilløse systemkameraer, men fungerer best med modeller med digital lydoverføring. De fleste kameraer har hatt dette siden 2019. På kompatible kameraer kan du til og med ta opp i fire kanaler, der lyden i kanal tre og fire tas opp hele veien i to lydnivåer. På denne måten har du sikkerhetsopptak i tilfelle du har valgt feil modus eller har satt lydnivået for høyt eller lavt i kanal én og to.

PRIS

4990 kr

DOMMEN

+

Ekstremt fleksibel mikrofon til mange typer opptak.

Bedre lydkvalitet enn kameraets innebygde mikrofon.

Svært kompakt og lett.

Enkel å betjene for alle.

-

Litt stiv pris.

KARAKTER

9,0

Spesifikasjoner

40–20.000 Hz

120 dB SPL, maks lydnivå

4,0 x 7,2 x 6,4 cm

65 gram