Det beste videoformatet i Sony A7R V er ikke noe problem. Det er det med SD-kort.

2 kjappe om Lexar CFexpress Type A Gold 160 GB

Kortet kan ta unna fire ganger så mange bilder i serie som et raskt SD-kort.

Lexar lover full funksjonalitet i temperaturer fra minus 10 og opptil 70 plussgrader.

SD-kort har vært standarden i årevis, men det er virkelig i ferd med å endre seg. I mange nyere speilløse kameraer er det nå nemlig mulig å bruke den nyeste standarden vi finner innen minnekort, kalt CFexpress. De er mye raskere enn SD-kort.

CFexpress finnes i en Type A og en Type B, som passer til hver sine kameramerker. Sony bruker Type A, som vi anmelder her. Fysisk er det litt mindre enn et SD-kort og nesten halvparten så stort som Type B-kort.

Vi testet Lexars nye Gold-kort på 160 GB i et Sony A7R V med 61 megapiksler, og det var lett å få øye på fordelene med de nye kortene. Vi kunne ta 199 ukomprimerte raw-bilder i serie før bufferen var full. Bare seks sekunder senere var kortet igjen klart for nye opptak. Vi gjorde det samme med Sonys ellers ganske raske SD-kort av Tough-typen. Her fikk vi bare ta 49 raw i serie og måtte vente i 20 sekunder på at bufferen skulle tømmes.

Det er også tid å spare når det gjelder overføring til datamaskinen. Vi overførte 647 opptak som tilsvarte 59,59 GB fra begge kortene til vår MacBook Pro M1 via Lexars nye andregenerasjons kortleser. Den tar både CFexpress Type A og SD-kort. Det tok bare 88 sekunder med CFexpress-kortet og hele 216 sekunder med SD.

I skrivende stund er Lexars CFexpress Type A Gold det nyeste og raskeste på markedet, så derfor er prisen fortsatt ganske høy. Den vil forhåpentligvis synke med tiden, og i så fall foretrekker vi Lexar-kortet, som kan komme opp på 900 MB/s der konkurrentene må nøye seg med 800. Det betyr hele 25 prosent flere bilder i en serie med Lexars i forhold til andre Type A-kort.

PRIS

4590 kr

Dette syntes vi etter …

10 minutter Kortet takler alle videoformater i vårt Sony A7R V.

60 minutter Lexars kort er merkbart raskere enn konkurrentene.

DOMMEN

+

Lynraskt minnekort med god plass.

Kan brukes til lagring i temperaturer på mellom -25 og +85 grader.

Markedets raskeste kort til Sony.

-

Type B er fortsatt dobbelt så rask som Type A.

Lexar er nyest og raskest og derfor dyrest.

KARAKTER

9,0

Spesifikasjoner

800 MB/s maks. skrivehastighet

900 MB/s maks. lesehastighet

320 GB maks. kapasitet

160 GB min. kapasitet