Autofokus bruker en Nano USM-motor som er praktisk talt lydløs og som jobber raskt.

2 kjappe om Canon RF 135 mm F1.8L IS USM

Det følger med en stor solblender på 8,5 cm, noe som resulterer i en total lengde på 21,5 cm.

Kontrollringen og knappene er programmerbare. Vi satte knappene til å slå kameraets lydløse lukker av og på.

Ikke minst til portretter og bryllupsbilder står et lyssterkt objektiv på 135 mm høyt på ønskelisten til mange fotografer. Her fotograferer du vanligvis på tre meters avstand eller mer, der du får naturlige dimensjoner og ikke står grenseoverskridende nær dem du fotograferer. I tillegg kan du få en kraftig uskarp bakgrunn.

Canons nye L-objektiv til de speilløse R-kameraene oser av kvalitet, og i forhold til sin litt mindre lyssterke utgave til speilrefleks, som ble lansert i 1996, er vekten økt med 185 gram. Det er tettet, og kontrollringen klikker flott.

Skarpheten i midten er fantastisk allerede fra full blenderåpning på F1.8, og den holder seg hele veien opp til F16. På F22 er bildene en anelse myke, men det er fortsatt veldig flott. Skarpheten går helt ut til bildehjørnene selv på F1.8, noe som er imponerende. På raw-bildene kan du se litt tønnefortegning, og det blir en del vignettering, altså mørkere bildehjørner, på F1.8. Denne avtar gradvis opp til F5.6, og der er den borte. Begge deler fjernes på jpeg-bildene i kameraet og kan enkelt korrigeres automatisk i f.eks. Lightroom på raw-filene.

På F1.8 får du veldig myk og flott bokeh, altså uskarphet i områder som er utenfor fokus. Høylys er sirkelrunde i midten. Ut mot kantene får de kattøyeform på største blenderne, men det er normalt.

Objektivet har optisk bildestabilisering som skal kunne hente opptil 5,5 lukkertrinn, og i kombinasjon med den innebygde bildestabiliseringen i Canon EOS R6 Mark II, som vi testet objektivet på, kan du komme opp i åtte trinn. Vi kunne ta skarpe bilder stående og håndholdt med en lukkertid på ett sekund med objektivet.

PRIS

29 837 kr

DOMMEN

+

Enestående skarphet fra største blender.

Svært god bokeh på F1.8.

Rask og lydløs fokus.

Flott konstruksjon.

-

Høy pris sammenlignet med f.eks. Sonys tilsvarende objektiver.

KARAKTER

9,1

Spesifikasjoner

70 cm nærgrense

9 blenderlameller

8,9 x 13,0 cm

935 gram

Testbilder