2 raske om Nikon NIKKOR Z 14-24mm F2.8 S

På det lille displayet kunne vi bytte mellom visning av afstand, brennvidde og blender, noe som var til god hjelp i mørket.

Kontrollringen innerst på det tettede objektivet er programmerbar. Vi valgte å styre blenderen her.

Til speilreflekskameraer er Nikons AF-S NIKKOR 14–24mm F2.8G ED fra 2007 nærmest legendarisk, og nå har Nikon laget et objektiv med samme ultravidvinkelområde og høye lysstyrke til sine speilløse fullformatkameraer i Z-serien. Den optiske kvaliteten er på samme høye nivå med overlegen skarphet fra midten til hjørner på full blender, uansett brennvidde.

Skarpheten i midten er generelt virkelig flott. På blender F5.6 er imidlertid hjørnene overraskende myke. Det blir ingen vignettering, fortegning eller fargefeil, noe som er flott for en ultravidvinkel. Finishen er nydelig, og frontlinsen er godt beskyttet av en liten innebygd solblender. Det følger med to større solblendere, der den største gir mulighet for bruk av filtre. En fin detalj.

Vi testet objektivet med et Nikon Z 6II, og på grunn av innebygd bildestabilisering i kameraet hadde vi bedre muligheter for håndholdt fotografering med lang lukkertid enn med den gamle speilrefleksversjonen. Vi kunne for eksempel lett ta skarpe håndholdte bilder på 1/4 sekund på kvelden. Både zoom- og fokusringen kjører passe stramt. Det gjelder også den programmerbare kontrollringen. Dessverre er prisen ganske høy.

PRIS 30 990 kr

KARAKTER

9,1

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.