50 mm minner om det øyet ser og gjør objektivet velegnet til både reise, landskap, portrett, gate og annet.

2 kjappe om Sony FE 50mm F1.4 GM

Vekten er redusert med imponerende 264 gram i forhold til den gamle modellen.

Direkte lav sol forfra ble håndtert svært overbevisende uten skjemmende reflekser.

Ingen har så mange objektiver til de speilløse kameraene som Sony. Antallet er nå oppe på 71, men likevel fortsetter strømmen av nye og forbedrede modeller.

Sony har selvfølgelig allerede et 50 mm F1.4, men det er fra 2016, og mye er skjedd med teknologien siden da. Derfor er det tid for en oppdatering, og denne gangen er det dessuten med den eksklusive GM-betegnelsen, som betyr Sonys ypperste luksus.

Konstruksjonen lever helt opp til forventningene våre med en nøyaktig manuell fokusring og en blenderring som kan kjøre med tilfredsstillende klikk mellom hver blender eller med glidende overgang. Autofokus er nådeløst konsekvent og lydløst i alle scenarioene vi testet i, takket være to XD Linear-motorer.

Med 11 blenderlameller ligger alt til rette for fantastisk flott bakgrunnsuskarphet på de største blenderåpningene. Også her ble forventningene våre innfridd. Det nye objektivet er på alle måter bedre enn det fra 2016 og veier imponerende 33 prosent mindre. Men hva skjer når du sammenligner med et nytt objektiv? For å finne svaret sammenlignet vi med Sigmas nye objektiv, som også er et 50 mm F1.4, og forskjellene er store.

Sigmas utgave gjør en god jobb på mange områder, men når det gjelder skarphet og detaljnivå helt ut til bildekantene, er Sonys 50 mm overlegent opp til F4.0. Også bakgrunnsuskarpheten fra Sony er bedre. Vi brukte blant annet en nøytral grå plate som bakgrunn til noen testbilder, og denne ble gjengitt helt perfekt med Sony. I anmeldelsen vår av Sigmas objektiv til halv pris kan du lese om de overraskende resultatene vi fikk.

PRIS

20 000 kr

DOMMEN

+

Fantastisk bildekvalitet helt til kanten.

Gjennomført bakgrunnsuskarphet.

Overraskende kompakt.

Bedre enn Sigmas nye.

-

Prisen på GM-objektivet krever sin mann.

KARAKTER

9,1

Spesifikasjoner

41 cm nærgrense

11 blenderlameller

9,6 x 8,1 cm

516 gram

Testbilder