Objektivet veier 794 gram, noe som er 46 gram mindre enn forgjengeren.

2 kjappe om Sony FE 70–200 mm F4.0 MACRO G OSS II

Fokusbegrenseren kan stilles inn til å jobbe i hele fokusområdet, fra tre meter til uendelig eller bare i makroområdet.

Objektivet er ca. 15 cm langt på 70 mm og vokser til 20,5 cm på 200 mm. Den medfølgende solblenderen øker lengden med sju centimeter til.

Et brennviddeområde på 70–200 mm er klassisk til portretter, landskap, action, dyr og mye mer. Med dette objektivet legger Sony til enda en motivtype, makro. Du kan fokusere på en avstand på 26 cm fra bildebrikken på brennvidden 70 mm eller 42 cm på 200 mm. Det gir en forstørrelse på 0,5 ganger over hele brennviddeområdet. Til sammenligning hadde første generasjon av objektivet, som ble lansert i 2013, en maksimal forstørrelse på 0,13x.

Muligheten til å få 0,5x øker fleksibiliteten betydelig, og det var en fornøyelse å kunne fotografere fugler i det ene øyeblikket og komme tett på insekter eller blomsterblader i det neste. Med Sonys 2x telekonverter dobles ikke bare brennvidden, men også forstørrelsen, som nå er 1x. Det fungerte veldig bra. Den minste blenderåpningen er imidlertid F8.0, og telekonverteren koster rundt 7000 kroner.

Sony har jobbet med å forbedre autofokuset, som også reagerer raskt, nøyaktig og og lydløst. Bokehen - bakgrunnsuskarpheten - er god og jevn, men til tross for ni avrundede blenderlameller fikk vi litt kantete sirkler i høylysene på bakgrunnsuskarpheten. Det blir god skarphet i både midten og hjørnene fra F4.0 på alle brennvidder. Fra F16 og oppover synker skarpheten noe, noe som er normalt.

Lysstyrken er ikke fantastisk, men ytelsen er god, og det er kanskje det mest fleksible objektivet vi har prøvd. Det er også Sonys 50. objektiv til de speilløse fullformatkameraene. Det kan imidlertid også brukes med APS-C-kameraer, der det på grunn av brennviddeforlengelsen gir deg et enda mindre utsnitt av motiver.

PRIS

24 500 kr

DOMMEN

+

Svært fleksibelt med både tele og makro.

Raskt og nøyaktig autofokus.

God skarphet og bakgrunnsuskarphet.

-

Ikke av de mest lyssterke objektivene.

Blir langt på 200 mm.

KARAKTER

9,1

Spesifikasjoner

26 cm nærgrense

9 blenderlameller

14,9 x 8,2 cm

794 gram

Testbilder