Det følger med en penn som oppbevares i bunnen av telefonen. Den dras enkelt ut etter et lett trykk.

3 kjappe om Samsung Galaxy S23 Ultra

Skjermen på 6,8 tommer har en lysstyrke på 1750 nits og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, noe som gir et veldig lyst og detaljert skjermbilde.

Selfiekameraet foran på telefonen har en oppløsning på 12,0 megapiksler. Video tas opp i 4K med opptil 60 bilder per sekund.

Alle kameraene har optisk bildestabilisering. I tillegg gjør autofokusets gode sporingsfunksjon S23 Ultra godt egnet til å fange motiver i bevegelse.

Den store flaggskiptelefonen S23 Ultra briljerer med hele fire kameraer på baksiden. Øverst sitter det en ultravidvinkel på 12 megapiksler som gir fine detaljer og god kontroll på fargefeil i kontrastrike overganger. Den presterer faktisk marginalt bedre enn ultravidvinkelen i Apples vesentlig dyrere og like store iPhone 14 Pro Max.

Hovedattraksjonen er en vidvinkel som kan levere jpeg-bilder på 200 megapiksler. Du kan også velge 50 eller 12 megapiksler, som også er standard på iPhone 14 Pro Max. På de sammenlignbare jpeg-filene på 12 megapiksler leverer Samsung litt mer detaljerte bilder enn Apple. Eksponeringen er litt lysere og fargene litt kjøligere. På 200 megapiksler er bildene grumsete, mens de på 50 megapiksler ser ganske innbydende ut.

S23 Ultra byr også på hele to teler på 12 megapiksler og henholdsvis 3x og 10x optisk zoom. Begge telene leverer veldig detaljerte bilder. Du kan øke brennvidden ytterligere til 100x zoom, men da er det snakk om digital zoom, som gir ganske pikselerte bilder. På høy ISO-verdi klarer S23 seg nesten like bra som iPhone 14 Pro Max.

Du kan fotografere i jpeg- og råformat med alle kameraene og velge funksjonen Expert Raw, som gir deg flere innstillingsmuligheter i opptaket. Du kan ta råformatbilder med en oppløsning på maksimalt 49,9 megapiksler, og her er detaljgjengivelsen veldig god, selv om raw-filene med omtrent samme oppløsning fra iPhone 14 Pro Max er litt bedre. Totalt er imidlertid de to modellene svært jevne på fotosiden.

På videosiden kan du glede deg over flott 8K-video med 24 eller 30 bilder per sekund. 4K takles med opptil 60 bilder per sekund. Det er i tillegg mulig å filme super slow motion i Full HD med hele 960 bilder per sekund. Er du Android-bruker og vil ha den beste bildekvaliteten, får du ingen bedre smarttelefon enn S23 Ultra.

PRIS

17 990 kr

Dette syntes vi etter …

3 minutter: Tross størrelsen ligger S23 Ultra godt i hånden.

9 timer: Autofokus med sporing slår an.

5 dager: Bildekvaliteten er helt fantastisk.

Dommen

+

Veldig god og detaljert bildekvalitet.

Flott 8K-video.

Raskt og sikkert autofokus.

Telefonen er en ekte kraftpakke.

Raw-filene er ikke helt på nivå med iPhone 14 Pro.

KARAKTER

9,4

Spesifikasjoner

200 megapiksler

8K videooppløsning

6,8 tommer skjerm

233 gram

Nærmeste konkurrent

Apple iPhone 14 Pro Max

Testbilder

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.