Alle telefonens kameraer, også frontkameraet, leverer bilder med en oppløsning på 12,0 megapiksler.

2 kjappe om Sony Xperia 1 V

Telefonen har en ultravidvinkel tilsvarende 16 mm, en vidvinkel på 24 mm og et zoomobjektiv på 85–125 mm. Digitalt kan du gå til 375 mm, men kvaliteten er lav.

I motsetning til mange andre telefoner kan du sette inn et microSD-kort i Xperia 1 V for å få mer plass til bilder og film enn med de innebygde 256 GB.

Femte generasjon av Sonys flaggskiptelefoner er det nærmeste du kommer opplevelsen av et speilløst systemkamera i en mobiltelefon. Xperia 1 V har en svært god autofokus med øyegjenkjenning som følger motiver i bevegelse godt, og telefonen kan ta 30 bilder i sekundet med lysmåling og fokus.

Brukergrensesnittet i kameraappen minner om Sonys kameraer og gir gode muligheter for direkte innstillinger. Her får du blant annet lukkerprioritet og programautomatikk. Den har også en Fn-knapp med rask tilgang til lysmålingsmetode, ISO-verdi, fokusinnstillinger med mer. Akkurat som på et ekte kamera kan du lagre innstillingene som egendefinerte programmer.

De mange valgmulighetene kan imidlertid lett stå i veien for gode bilder, fordi du kan bli usikker på om du har valgt optimale innstillinger. Hvis du for eksempel fotograferer i råformat eller på programautomatikk, forsvinner muligheten til å bruke nattfotografering, som gir mye bedre bilder i svakt lys. Raw betyr også at du ikke kan fotografere i HDR, noe som ellers forbedrer de fleste bilder. Så vi endte opp med å bruke Auto og jpeg. Da fikk vi både HDR og nattfotografering, noe som resulterte i flottere bilder.

Med mindre du lager innhold der du har mye tid og virkelig bryr deg om innstillingene, er du bedre tjent med for eksempel Apples eller Samsungs flaggskip, som tar minst like gode bilder med Auto. I godt lys gir Xperia 1 V imidlertid utmerket detaljgjengivelse fra vidvinkelen. Ultravidvinkelen fungerer også bra, mens bildene fra zoomkameraet ikke blir helt skarpe.

Når det gjelder video, er valgmulighetene enda mer omfattende og derfor forvirrende. Du får hele tre apper til videoopptak med ulike valgmuligheter.

PRIS

14 990 kr

DOMMEN

+

Godt autofokus med øyegjenkjenning.

Bra detaljnivå – særlig fra vidvinkelen.

Mange innstillinger for nerdene.

-

Overveldende mange valgmuligheter.

Høy pris.

KARAKTER

8,8

Spesifikasjoner

12,0 megapiksler

4K-videooppløsning

6,5-tommers skjerm

187 gram

Testbilder