*Selfiekameraet leverer utmerket detaljgjengivelse i dagslys, men litt dempede farger.

2 kjappe om Xiaomi 13 Pro

Du har mange muligheter til å justere fargegjengivelsen på skjermen og gjøre for eksempel farger naturlige.

Teleobjektivet kan også brukes som makroobjektiv, noe som gir utmerkede resultater. Det er imidlertid vanskelig å fokusere nøyaktig på nært hold.

Dette flaggskipet fra kinesiske Xiaomi har et vidvinkelkamera med en – i telefonsammenheng – enorm 1"-bildebrikke. Det betyr blant annet god ytelse i svakt lys, noe som er spesielt tydelig i råfilene fra kameraet. De ble relativt støyfrie og skarpe med gode farger da vi fotograferte håndholdt i den blå timen. Når du fotograferer i JPEG, kan du bruke telefonens nattmodus for å få enda bedre farger og lys i svakt lys. Det dynamiske området med den store brikken er også bra, og vi klarte å få frem mange detaljer i mørke områder i Lightroom.

Vidvinkelkameraet har en brennvidde tilsvarende 23 mm. Xiaomi 13 Pro har også en ultravidvinkel tilsvarende 14 mm og et teleobjektiv på 75 mm. Detaljnivået skuffer imidlertid litt med de to objektivene. De beste konkurrentene er skarpere.

På den annen side er telefonens portrettfunksjon imponerende god. Den lager de beste overgangene mellom hår og den kunstig uskarpe bakgrunnen vi har sett. Det er likevel ikke like perfekt som et ekte kamera. Farger og lys er generelt sett bra.

Leica har gitt navn til det speilløse systemkameraet og objektivene, og de har også hatt en finger med i spillet når det gjelder den gode kameraappen, der du kan velge mellom to Leica-bildestiler til bildene dine. Appen har en Pro-modus der du kan bruke manuelle innstillinger og ta bilder i råformat. Autofokuset fungerer bra, og det har også øyefokus. Som standard er bildene på rundt 12 millioner piksler, men du kan også velge 50 millioner piksler. I sistnevnte er bildene ikke helt skarpe fra noen av kameraene, så vi foretrekker lavere oppløsning.

PRIS 12 990 kr (256 GB)

DOMMEN

+

Veldig god portrettfunksjon.

Presterer bra i svakt lys.

Flott detaljnivå fra vidvinkelkameraet.

-

Ultravidvinkel og tele kunne være litt skarpere.

Bilder på 50 megapiksler mangler detaljer.

KARAKTER

9,2

Spesifikasjoner

50,3 megapiksler

8K videooppløsning

6,7 tommer skjerm

229 gram

Testbilder