Telefonen har et stort batteri på 5000 mAh, og med 80 W lading er den fulladet på litt over en halvtime.

2 kjappe om OnePlus Nord 3 5G

Skjermen er Amoled og måler 6,74 tommer. Den har 1240 x 2772 piksler, en hastighet på opptil 120 Hz og en lysstyrke på 1340 nits.

Operativsystemet er Android 13, og den største versjonen har 16 GB RAM og 256 GB lagringsplass.

Nord er OnePlus' mellomklasseserie, og OnePlus Nord 3 er toppmodellen i serien. Den er mye billigere enn flaggskipet OnePlus 11, men har noe områder de samme funksjonene.

Det gjelder også kameraet, der Nord 3 bruker den samme Sony-bildebrikken på 50,3 millioner piksler. Dette er litt av et scoop, for dette er en brikke av høy klasse, og i Nord 3 er den kombinert med et lyssterkt F1.9-objektiv tilsvarende 24 mm og effektiv optisk bildestabilisering.

Det gjør bildene forbløffende gode, tatt i betraktning at de kommer fra en relativt rimelig telefon. Selv uten digital portrettmodus får du pen og naturlig bakgrunnsuskarphet når du har litt avstand bak en modell, og i dårlige lysforhold viser kameraet god evne til å bevare farger og detaljer. Hasselblad har ikke vært involvert i fargekalibreringen, som med OnePlus 11, men fargene er pene og naturlige.

Du får også et ultravidvinkelkamera med 8,0 millioner piksler, som gir fine farger under gode lysforhold, men ikke på langt nær samme detaljnivå. I tillegg er det ingen optisk bildestabilisering.

Den har også et makrokamera, men det har bare 1,9 millioner piksler og skuffer med svake farger og en fokusavstand som ikke er kort nok til å være interessant. Selfiekameraet, som har 16,0 millioner piksler, er heller ikke bra. Portrettmodusen sliter med å skille mellom hår og bakgrunn. Du får ikke noe telekamera, men det er normalt i denne prisklassen.

Nord 3 er ikke en telefon med kamerasvakheter, men hovedkameraet tar overraskende gode bilder til prisen. De andre kameraene er av varierende kvalitet.

PRIS

5490 kr

Dommen

+

Bra hovedkamera til prisen.

Flotte fotomuligheter med råformat og manuelle innstillinger.

God skjerm, stort batteri og hurtiglading.

-

Vidvinkelkameraet har dårlig detaljgjengivelse.

Makrokameraet skuffer.

KARAKTER

8,9

Testbilder

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.