Canon EOS R10 måler 12,3 x 8,8 x 8,3 cm. Skjermen er 3,0 tommer stor og helfleksibel.

3 kjappe om Canon EOS R10

Med et lite håndtak foran har Canon har gjort det enkelt å gå fra autofokus til manuelt fokus. Vi kom imidlertid flere ganger borti ved en feiltakelse.

Den elektroniske kamerasøkeren har en oppløsning på 2,36 millioner punkter. Den virker imidlertid liten.

I motsetning til EOS R7 har EOS R10 en innebygd blits som kan vippes opp over søkeren. Den lader seg opp på ca. fem sekunder.

Med EOS R10 – og det litt større R7 – tilbyr Canon nå to kameraer med APS-C-brikke og samme store RF-fatning som fullformatmodellene i R-serien. EOS R10 tar ikke bare innersvingen på flere av konkurrentene i klassen, men utfordrer også i egne rekker. Med dette tillegget er det nemlig sannsynlig at Canon sender EOS M-serien, som også har APS-C-brikke, ut i kulden. Det vil gi mening, for R10 føles faktisk ikke mye større enn for eksempel EOS M50 Mark II. Ergonomien er svært god med et dypt grep, og knapper og innstillingshjul er plassert bedre. I tillegg har det en god styrespak til kontroll av fokuspunkter. Det er spesielt til prisen.

R10 har samme overlegne fokussystem som R7 og ikke minst flaggskipet R3. Det har 4503 valgbare fokuspunkter, hvorav 651 fungerer med autofokus som kan registrere og følge mennesker, dyr og kjøretøy. Følgefokus til action er fenomenalt. Vi fanget raske syklister under Tour de France, og autofokuset registrerte lynraskt ansikter og øyne og forble klistret til motivet i alle seriene våre. I denne prisklassen holder ingen konkurrenter følge.

Fokushastigheten får god støtte av serier på 15 bilder per sekund når du bruker mekanisk lukker og hele 23 bilder per sekund med den elektronisk lukkeren. Med et raskt SD-kort kunne vi ta 20 jpeg- og råformatbilder før bufferen sa stopp. Det tok bare to sekunder før kameraet var klart igjen, noe som er veldig bra.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.