Kameraet er tettet og har plass til to SD-kort av typen UHS-II.

3 kjappe om Canon EOS R7

Søkeroppløsningen på 2,36 millioner punkter er ikke imponerende i denne klassen, men den høye oppdateringshastigheten på 120 bilder per sekund gir et klart og detaljert søkerbilde.

Den berøringsfølsomme skjermen på 3,0 tommer har en oppløsning på 1,62 millioner punkter. Skjermen er helfleksibel.

Foreløpig finnes det to egne RF-S-objektiver til APS-C-kameraer i R-serien, men R7 kan også fint bruke de 14 RF-objektivene til fullformat som allerede finnes på markedet.

Med EOS R7 gjeninntar Canon klassen for kameraer med APS-C-bildebrikke med et smell, for selv om Canon allerede har de små M-modellene, er EOS R7 av et helt annet kaliber. Det speilløse kameraet med samme RF-fatning som de større fullformatmodellene i R-serien, tar opp tråden fra det gode, gamle speilreflekskameraet EOS 7D Mark II. Det er likevel en underdrivelse å kalle det bare en oppgradering. R7 tar et kvantesprang.

Det gjelder særlig det formidable fokussystemet, som er arvet fra flaggskipet EOS R3. Det kan registrere og følge mennesker, dyr og kjøretøy. Vi fikk både høy hastighet og trygghet når vi f.eks. fanget fugler, båter og biler i bevegelse. Autofokus skifter lynraskt fra ansikts- til øyegjenkjenning når personen kommer nærmere, og det samme opplevde vi med fugler, hvor kroppen ble registrert først, deretter hodet og så øynene med ufeilbarlig trygghet.

Den gode autofokuseringen støttes av en hastighet på 30 bilder per sekund med fullt autofokus. Med både jpeg- og raw-bilder i en lang serie fikk vi 45 bilder før bufferen stoppet. Den ble tømt på bare ni sekunder.

Designen er i stil med de større R-modellene, bare litt mindre. Ergonomien er god, og både betjeningen og menyen er i vanlig god Canon-stil. Canon har valgt å plassere styrespaken som kontrollerer plasseringen av fokuspunkter, oppe ved siden av søkeren, noe som er veldig bra. Den er imidlertid omgitt av et innstillingshjul som gjør at det er lett å justere eksponeringskompensasjonen ved et uhell når du bruker den.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.