Kameraet, som virker ekstremt robust og er tettet, tar de raske CFexpress-kortene.

3 kjappe om Fujifilm X-H2

Med kameraets elektroniske lukker er det mulig å knipse med en lukkertid på bare 1/180 000 sekund, noe som er klassens raskeste.

Den elektroniske søkeren har en oppløsning på 5,76 mill. punkter. Den er stor, klar og helt uten flimring.

Den store skjermen øverst er inspirert av skjermene på de store mellomformatkameraene i GFX-serien. Den gir veldig god oversikt og kan lyses opp.

Fujifilm har nå to flaggskip i serien med speilløse systemkameraer med APS-C-brikke. Der X-H2S handler om hastighet, er det i stedet høy oppløsning som gjelder med X-H2 med hele 39,8 megapiksler. Det er rekord for et APS-C-kamera, der Canon EOS R7 før har ligget på topp med 32,3 megapiksler.

Huset er identisk med X-H2S, og ergonomien er flott med et stort grep. X-H2 har det samme tradisjonelle programhjulet. Det gir optimale muligheter for programmering.

Kameraet har også samme nye autofokus som X-H2S med intelligent motivgjenkjenning. Her så vi også hvor raskt og sikkert det fant motiver som for eksempel dyr, ansikter, øyne og sykler. Fokushastigheten er god, men marginalt tregere enn på X-H2S. Det skyldes at X-H2 ikke har samme stablede brikke med lynrask avlesning. Seriehastigheten er likevel oppe på 15 bilder i sekundet, noe som er mer enn nok til portretter, landskap, arkitektur og for eksempel bryllupsbilder, noe den høye oppløsningen legger opp til.

Den høye oppløsningen bærer også frukter når du ser på detaljene, der X-H2 legger seg klart foran Canon EOS R7. Detaljgjengivelsen og det dynamiske omfanget er ganske nær fullformatkameraet Nikon Z 7II med 45,4 megapiksler. Kameraets håndtering av støy er flott opp til og med ISO 12 800. Dessuten er fargene innbydende, og vi måtte så å si aldri bruke eksponeringskompensasjon.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.