Bildebrikken er ny og av den såkalte stablede typen, noe som bidrar til den høye hastigheten.

3 kjappe om Fujifilm X-H2S

Søkeren er stor, klar og detaljert med sine 5,76 millioner punkter. Den oppfører seg nærmest som en optisk søker med alle fordelene til den elektroniske søkeren.

Vi hadde gjerne sett at knappen for bildeavspilling satt på høyre side slik at det var lettere å aktivere den mens øyet er inntil søkeren.

Sammenlignet med det gamle X-H1 med separate hjul for lukkertid og ISO, har X-H2S et tradisjonelt programhjul som gir bedre programmeringsmuligheter.

Med en hastighet på 40 bilder per sekund med kontinuerlig autofokus og elektronisk lukker er Fujifilms nye toppmodell med APS-C-brikke blant markedets raskeste kameraer.

Vi tok omtrent 125 jpeg- og raw-bilder i topphastighet før bufferen var full. Den høye hastigheten holdt altså bare i drøyt tre sekunder, men vi trenger sjelden mer, og kameraet fortsatte med åtte bilder i sekundet. Den fylte bufferen ble overført til det raske CFexpress-kortet i løpet av 15 sekunder. Da vi valgte jpeg og reduserte farten til 30 bilder i sekundet, kunne vi stort sett ta bilder i det uendelige.

Autofokus kan stilles inn til å følge blant annet fugler, fly eller biler. Den fungerer utmerket til fuglebilder, og når du er tett nok på fokuserer den stabilt på fuglens øye. Ansikts- og øyefokus er også sikker og registrerer ansikter på imponerende lang avstand i forhold til for eksempel Canon EOS R6. Da vi fotograferte motorbåter med 40 bilder i sekundet og sporing, kunne vi se på bildene at fokuset innimellom slapp taket kortvarig og stilte skarpt inn bak båten for raskt å få tak igjen. Vi fikk imidlertid fortsatt en rekke brukbare bilder.

Det er også mange detaljerte innstillingsmuligheter. Du kan for eksempel opprette hele sju personlige opptaksprogrammer med rask tilgang på programhjulet. Her kan du blant annet velge filformat.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.