Man kan sette inn to SD-minnekort av den raske UHS-II-type i kameraet.

3 raske om Nikon Z 5

To programmerbare funksjonsknapper er plassert foran. I alt kan ni knapper programmeres.

Skjermen har 1,04 millioner punkter, noe som er rundt halvparten av storebrødrenes, men den er likevel detaljert.

Settobjektivet slås sammen ved at man vrir zoomen forbi vidvinkelinnstillingen. Da tar det mindre plass, men kan ikke ta bilder.

Det første som slo oss med Nikons nye speilløse fullformatkamera, var hvor godt det ligger i hendene. Balansen og plasseringen av knapper og hjul er veldig vellykket. Kameraet er intuitivt i bruk, og både søkeren og skjermen er tydelige og gode og informative, så selv en nybegynner kan ikke unngå å komme hjem med gode bilder. Likevel er kameraet avansert nok til at selv en beinhard entusiast eller proff vil kunne ende opp med de bildene han eller hun hadde planlagt. Kameraet kan for eksempel stilles inn til å være lydløst, det kan levere lukkertider på ned til 1/8000 sekund, lage timelapse-filmer og mye, mye mer.

Z 5 tar jpeg-bilder med flotte farger og høy skarphet. De er gode på opptil ISO 25 600. I forhold til storebrødrene Z 6 og Z 7 er det blant annet brukt mer plast i konstruksjonen, og Z 5 er ikke riktig så avansert når det gjelder video. For eksempel blir 4K-opptak kraftig beskåret, så du får ikke så mye vidvinkel. Topphastigheten til Z 5 er bare 4,5 bilder i sekundet, noe som er sjeldent langsomt i dag. Autofokuseringen er rask og presis. Øyefokus jobber ikke riktig så fort med å fange motivet som for eksempel Sonys, men er enklere å stille inn.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.