Nikon Z 7II måler 13,4 x 10,1 x 7,0 cm og veier 705 gram. Motsatt av første versjon kan kameraet brukes med et batterigrep.

3 raske om Nikon Z 7II

Med sine 3,69 millioner punkter er ikke søkeren klassens mest detaljerte, men den leverer et godt og klart søkerbilde.

Skjermen på 3,2 tommer har 2,1 millioner punkter og viser fine detaljer og klare farger. Dessverre kan den kun vippes opp og ned, men ikke vris.

Det større dekselet på siden gir nå tilgang til både SD-og CFexpress-kort.

Nikons speilløse flaggskip er mer en oppdatering enn et helt nytt kamera. Likevel er Z 7II et interessant bekjentskap, for Nikon har oppdatert det robuste fullformatkameraet på vitale punkter som gjør det speilløse systemkameraet enda mer helstøpt. Den forbilledlige ergonomien fra Z 7 er bevart med identisk design. Kameraet ligger fantastisk i hendene, og med knappene optimalt plassert kunne vi uten problemer ordne alle viktige justeringer uten å løfte blikket fra søkeren. Når vi av og til ville sjekke innstillingene, ga den gode lcd-skjermen på toppen oss raskt oversikt.

Forgjengeren hadde kun plass til et XQD- eller CFexpress-kort, men nå kan du også bruke SD-kort. Det ga oss også mulighet for å lagre raw-filer på det ene og jpeg på det andre. Z 7II har fått hele to prosessorer som skal øke hastigheten. Når det gjelder autofokus, opplevde vi tydelig forbedring – også for øyefokus og i svakt lys. Fokussystemet har fått flere gode valgmuligheter. Du kan velge følgefokus i hele bildeflaten eller i et avgrenset område for både personer og dyr. Det var genialt når for eksempel vi tok bilder av flere personer. Treffsikkerheten er virkelig god, men ikke helt på nivå med for eksempel Canon EOS R5.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.