Skal du bytte objektiv, sørger en mekanisme for å beskytte bildebrikken mot skitt.

3 kjappe om Nikon Z 9

Den elektroniske søkeren har en lysstyrke på hele 1000 nits, noe som sammen med rask oppdatering får den til å virke like klar som en god optisk søker.

I motsetning til på D6 er skjermen på 3,2 tommer fleksibel. Den kan ikke bare vippes opp og ned, men også vinkles sidelengs.

Z 9 har en egen knapp til valg av fokus. Med knappen i bunn kan du bytte til f.eks. 3D-fokus med innstillingshjulene.

Med det speilløse systemkameraet Z 9 har Nikon et nytt flaggskip på linje med legendariske D3, som i 2007 førte Nikon til fullformatkameraenes øverste nivå. Z 9 er nemlig ikke bare en speilløs versjon av speilreflekskameraet D6 i samme robuste vektklasse. Nikon har utstyrt kameraet med bortimot alt en krevende fotograf kan ønske og begjære.

Z 9 ligger like godt i hånden som de store D-modellene, men kameraet føles mer moderne. Sammenlignet med D6 og konkurrenten Canon EOS R3 er oppløsningen dobbelt så høy. Nikon har fjernet den mekaniske lukkeren helt, så vi måtte venne oss litt til at den fine lukkerlyden var erstattet av en syntetisk lyd eller var helt lydløs.

Kameraet har en hastighet på 20 bilder per sekund. Bufferen holdt følge uten problemer. På serier i ukomprimert råformat kunne vi holde utløserknappen nede uten stopp. Det ga oss lett over 1000 bilder i serie på CFexpress-kortet vårt. Tok vi både raw og jpeg, sank tempoet etter 64 bilder.

Fokussystemet er nytt, men har mange likheter med de andre Z-kameraene. Siden Z 9 er et utpreget actionkamera til sport og dyr har Nikon økt funksjonaliteten og presisjonen. Autofokus kan selv finne ut om du står overfor et dyr, et menneske eller et kjøretøy, og den kan vise fokus på flere objekter i det samme bildet. Da vi fotograferte fotball, kunne vi velge ut enkeltspillere med styrespaken eller bare la automatikken velge for oss, noe den gjorde bra.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.