Skjermen er helfleksibel og berøringsfølsom, men ikke i menyen.

3 kjappe om OM SYSTEM Olympus OM-1

Søkeren har en oppløsning på hele 5 760 000 punkter og en oppdateringsfrekvens på 120 bilder per sekund. Dette er et synlig kvantesprang sammenlignet med OM-D E-M1 III.

Kameraprodusentene oppgir sjelden nøyaktig tetthetsnivå, men OM-1 har kategorien IP53. Det angir at kameraet er støv- og regntett, men ikke helt vanntett.

Med funksjonen High Resolution kan du ta sammensatte bilder på 49,9 megapiksler håndholdt. Resultatet blir bra, men ikke på nivå med et fullformatkamera på 50,0 megapiksler.

Da OM Digital Solutions overtok kameraproduksjonen fra Olympus i fjor, var beskjeden at det ville være slutten for det anerkjente Olympus-navnet. Derfor stusset vi over at det likevel står Olympus på det første OM SYSTEM-kameraet. Det er fordi 2022 er 50-årsdagen for det originale Olympus OM-1, og logoen på det nye flaggskipet er en siste markering.

OM-1 ligner på forgjengeren OM-D E-M1 Mark III, men med mange gode endringer. En mer brukervennlig meny som minner om Canons, er en av dem. Kameraet har også norsk meny.

Four Thirds-brikken er ny, men oppløsningen er fortsatt på 20,2 megapiksler. Den nye bildebrikken har resultert i bedre detaljgjengivelse på høy ISO-verdi, der også raw-bilder på ISO 25 600 blir brukbare. På jpeg-bilder tar støyreduksjonen veldig hardt i, og detaljgjengivelsen matcher generelt ikke helt APS-C-kameraer som Fujifilm X-T4. Eksponeringen er sikker og fargene er pene.

Det nye hybridfokuset går fra 121 fokuspunkter til 1053 fokuspunkter av den nøyaktige krysstypen. I likhet med Nikon Z 9 har OM-1 intelligent autofokus som kan registrere visse motiver automatisk. Du trenger altså ikke velge motivtype og kan i stedet konsentrere deg om å fyre løs. Vi fikk høy presisjon da vi f.eks. fotograferte fugler. Også øyegjenkjenningen var svært sikker. Sporingsfunksjonen er også mer stabil – særlig på klart avgrensede motiver. Da vi fotograferte fotball der spillerne løp inn foran hverandre, slet den med å holde fast.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.