Tross den lille bildebrikken er kameraet tyngre og større enn et fullformatkamera som Nikon Z 7II.

3 kjappe om Panasonic Lumix DC-GH6

På grunn av kameraets høye videooppløsning og ubegrenset opptakstid er GH6 utstyrt med kjøleribber og en støysvak vifte som sitter bak skjermen. Det gjør kameraet klumpete.

Videofunksjonaliteten er virkelig på topp med to direkte, røde opptaksknapper – én foran og én øverst. Knappene kan programmeres til andre funksjoner.

Skjermen er 3,0 tommer stor med en noe høyere oppløsning enn OM SYSTEM OM-1. Den er berøringsfølsom og helfleksibel.

GH6 er flaggskipet blant Panasonics speilløse kameraer med Four Thirds-brikke, og for første gang er oppløsningen 25,0 megapiksler i stedet for 20,0. På lav ISO-verdi er detaljnivået noe bedre enn Panasonic GH5 II og OM SYSTEM OM-1. Til gjengjeld fikk vi litt mer støy på høy ISO-verdi, og vi vil helst ikke over ISO 6400.

Kameraet ligner en god del på GH5 II, men er tykkere og tyngre. Det henger sammen med at det sitter en kjøler bak skjermen. Da er vi fremme ved kameraets virkelige trekkplaster – filming. GH6 kan nemlig ta opp 5,7K-video med 60 bilder per sekund og 4K-video med 120 bilder per sekund. Begge deler i 10-bit av veldig høy kvalitet. I tillegg får du en drøss med innstillinger og formater som vil få tennene til drevne videofotografer til å løpe i vann. At GH6 tar raske CFexpress-kort er en annen fin detalj. Det er første gang i et Four Thirds-kamera, og det gir svært god mening, for GH6 kan ta opp video uten tidsbegrensning og overoppheting.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.