Omkring en halvtime før soloppgang og etter solnedgang kommer blåtimen, hvor du får fantastisk lys til blant annet landskap og bilder i byen. Her får bildene dine en flott, kjølig tone, og det kan se imponerende ut når du blander den med kunstig lys.

Her får du en stor pakke der vi hjelper deg med å få det beste ut av det lekre lyset. I videoer og veieldninger som du kan laste ned til din egen datamaskin, kommer vi innom tidspunkter, motiver, kamerainnstillinger og bildebehandling.

Her kan du se hva du får i pakken.

Lommeguide til blåtimen

Du får en veiledning du kan skrive ut selv, så du alltid har mange gode grunninnstillinger og tips lett tilgjengelig når du skal fotografere i blåtimen. Lommeguiden er i bankkortstørrelse, så det får plass i lommeboken eller i fotovesken din.

Landskapsfotografens beste triks

I en video viser fotografen Mads Peter Iversen hvordan han fotograferer i blåtimen. Underveis får du blant annet tips om innstillinger, og du kan se se mange av de flotte bildene hans. Se videoen lenger nede på siden. Videoen er en del av vår store videoserie «De 10 flotteste naturfenomenene», hvor Mads Peter Iversen går i dybden på flotte naturfenomener og forteller hvordan du finner dem og tar fantastiske bilder av dem. Se serien her.

Guide til døgnets beste lys

Se hvordan du skaper blå magi i dagens første og siste lys, i denne artikkelen hvor vi hjelper deg med tidspunkter, innstillinger og motivinspirasjon. Guiden er i pdf-format og kan lagres på datamaskin, telefon eller nettbrett.

Videoer med ekspertens justeringer

I to videoer viser bildebehandlingseksperten vår hvordan du justerer lys og farger så bildene dine fra blåtimen blir enda flottere. Vi viser hvordan du gjør det i både Photoshop Elements og i Lightroom.

Du kan laste ned hele pakken samlet som en zip-fil eller laste ned lommeguiden og artikkelen hver for seg. Under kan du også se de tre videoene.

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.