*Det er innebygd bildestabilisering på bildebrikken, som kan hente opptil fem eksponeringstrinn.

3 kjappe om Sony A6700

Sammenlignet med forgjengerne har A6700 et justeringshjul på forsiden, slik at du kan justere blenderåpningen med pekefingeren på forsiden og lukkertiden på baksiden.

Søkerbildet er stort og kan stilles inn til å vise opptil 120 bilder i sekundet, slik at bevegelser vises jevnt og uten hakking.

I motsetning til de tidligere modellene i serien er skjermen nå sidehengslet og dermed mer fleksibel. Vi likte også at den kan vendes innover, der den er beskyttet.

A6000-serien består av speilløse systemkameraer med bildebrikker i APS-C-størrelse, og A6700 er toppmodellen, som er forbedret på en rekke punkter sammenlignet med resten av serien.

Autofokus er hentet fra det mye dyrere A7R V og bruker AI til å gjenkjenne mennesker, inkludert øyne, fugler, dyr, insekter, biler, tog og fly. Den gjør en utmerket jobb med å låse seg fast på personer i bevegelse. Motivgjenkjenningen var også til stor hjelp da vi fotograferte fugler og humler.

For første gang i serien har Sony økt oppløsningen fra 24,0 millioner piksler til 25,6 millioner piksler. Det er en marginal økning, men detaljnivået er fantastisk. Støy er godt under kontroll på opptil ISO 12 800. Den høyeste ISO-verdien på 102 400 kan brukes i nødstilfeller, men fargegjengivelsen er dårlig, og det blir mye støy.

Topphastigheten er 11 bilder i sekundet, noe som er nok til det meste, men ikke imponerende. Bufferen, derimot, går for fullt. Med et raskt SD-kort klarte vi å ta 30 raw- og jpeg-bilder i toppfart før hastigheten gikk ned. Imponerende nok tok det bare 2,6 sekunder å tømme bufferen. Det er lynraskt. Når vi utelukkende fotograferte i jpeg, holdt kameraet topphastigheten så lenge vi holdt utløserknappen nede.

Med mindre vi trenger å fotografere lydløst, ville vi holde oss til den mekaniske lukkeren. Med den elektroniske lukkeren opplevde vi forvrengning og skjevheter på passerende biler, samt striper når vi fotograferte i fluorescerende lys. Dette unngås med en mekanisk lukker.

På videosiden fikk vi detaljerte 4K-opptak, og øyegjenkjenningsfunksjonen holder en person i fokus gjennom hele opptaket. Kameraet har også Sonys Auto Framing-funksjon, som fungerer utmerket når du selv er med i videoene. Her følger A6700 personen og beskjærer og zoomer underveis. Resultatet er videoopptak som gir inntrykk av at fotografen har beveget seg og zoomet med kameraet.

PRIS

20 990 kr

Dette syntes vi etter …

3 minutter: Herlig med sidehengslet skjerm.

2 dager: Vi savner en styrespak på baksiden.

1 uke: Knapper og hjul er godt plassert.

DOMMEN

+

Høyt detaljnivå og gode videofunksjoner.

Veldig rask buffer.

Skikkelig godt autofokus.

-

Forvrengning med elektronisk lukker.

Samme topphastighet som resten av serien.

KARAKTER

9,1

Spesifikasjoner

25,6 megapiksler

1,04 mill. punkter, skjerm

11 bilder/sekund

493 gram

Nærmeste konkurrent

Canon EOS R7

Testbilder