Med denne smarte metoden kan du doble oppløsningen fra kameraet ditt helt gratis. Det krever at du tar bilder til formålet, og metoden kan brukes på stillestående motiver, for eksempel arkitektur, men ikke til motiver i bevegelse.

Bildene krever en del bildebehandling i Photoshop, men vi har gjort det enkelt for deg og laget en prosedyre som gjør all den vanskelige jobben, som du kan laste ned ved å klikke på den grønne knappen.

Actions er små filer til Photoshop med justeringer som du kan bruke på dine egne bilder. Lagre filen på skrivebordet og sørg for at paletten Handlinger er synlig i Photoshop ved å velge Vindu og Prosedyrer. Klikk på ikonet med fire streker i paletten Prosedyrer, og velg Last inn prosedyrer…. Finn filen du har lagret. For å bruke en prosedyre marker du den i paletten og klikker på play-symbolet nederst i paletten.

Slik tar du bildene

Det første du må gjøre, er ta fire bilder av motivet ditt. Ta bildene håndholdt, for de fire bildene skal ikke være helt like.

Du åpner de fire bildene i ett lag i Photoshop ved å velge Fil, Skript og Last inn filer i stakk.... Klikk på OK.

Så skal du bare spille av den nye prosedyren din. Nå har du fått et mer detaljert og renere bilde med dobbelt så høy oppløsning.

Bildet får litt halvgjennomsiktige kanter som du bare beskjærer med Beskjæringsverktøy.

Under kan du se et bilde vi har gitt denne effekten til. Det er lett å se hvordan bildet blir skarpere, men også får langt mindre støy. Se for eksempel hvordan skriften på markeringstusjen blir tydeligere og lettere å lese. Bildet er vist i 300%

Dette innholdet er forbeholdt abonnenter

Logg deg inn i Fordelssonen for å få tilgang
Abonnerer du ikke? Få full tilgang for bare 29 kroner.
  • Last ned gratis e-bøker som gjør deg til en bedre fotograf.
  • Få fri tilgang til alle videokurs i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerike videoer om kamerainnstillinger og fototeknikk.
  • Last ned gratisprogrammer og justeringer for bildebehandling.
  • Få bladet levert på døren.